+36 1 486 3660 | info@vmgsuli.hu
1085 Budapest, Horánszky u. 11.

Pályázatok

 

2020

 

2019 őszén a Nemzeti Tehetség Program keretében pályáztunk és nyertünk 1,3 millió Ft-ot a “Csodálatos világunk” című pályázattal (NTTP MTTD-19-0242). Az elnyert összegből laptopokat, tabletet, kamerával felszerelt mikroszkópot, vegyszereket, levegő- és vízszennyezés vizsgáló készletet, napelemes robotokat vásároltunk. A 2020-ban megvalósult program tehetséggondozó foglalkozásai során a diákok kísérleteket, megfigyeléseket végeztek, tanulmányi kiránduláson, külső előadók által tartott foglalkozásokon vettek részt, amelyek során fejlődhettek a matematikai- és digitális kompetenciáik, valamint együttműködési képességük, problémamegoldásuk.

A pályázat eseményeiről készült videónkat ide kattintva érheted el. 

 

 

2019

 

2019-ben több iskolai közösség közösen nyert 700 000 Ft-ot a Nemzeti Tehetség Programon belül (NTP-TFJ-19-0085) „Együtt fejlődünk – társas játékok a tehetségekért” pályázattal. A Vörösmarty Mihály Gimnázium diákjai számára ezen belül olyan társasjátékokat, robotokat szereztünk be, melyek segítenek fejleszteni matematikai, természettudományos és digitális kompetenciáikat: pl. Nagyfeszültség, Fesztáv, Pandemic, Mars terraformálása, Azul, LEGO robotok.

2017

 


2017-ben a Nemzeti Tehetség Program pályázatán (NTP-MTTD-17-0167) 1 300 000 Ft-ot nyertünk „Fedezzük fel a világot!” komplex természet-tudományi program megvalósítására. 60 órás tehetséggondozó szakkört tartottunk. A külső helyszíneken tartott foglalkozások is erősítették a gyerekek érdeklődését. A lézerharc folyamán az osztályok közötti ellentétek elsimultak J, a csapatok közös stratégiákat dolgoztak ki a csata megnyerésére. Az Elektrotecnikai Múzemban tartott foglalkozáson a közvetlen tapasztalás élménye tette maradandóvá az eseményt. A JÖVŐ TECHNOLÓGIÁI KIÁLLÍTÁS – FUTURE IN FUSION – a technikai fejlődés lehetőségének széles skálájával ismertette meg a diákokat (pl. robotika, okosautó).


A csillagásztábor sokrétű szakmai programjait – Piszkéstetői Obszervatórium látogatása, éjszakai csillagnéző, Nap átmérő meghatározása – váratlanul kiegészítette egy Galyatetőn zajló Kéktúrás program, ahol a diákok egy biológus által vezetett túrán vettek részt. Itt igazán érvényesült a komplex természettudományos ismeretszerzés.


Tárgyi tudásuk bővítése mellett sikerült társas kompetenciájukat is fejleszteni (páros és csoportmunka, kooperatív foglalkozások).


Tárgyi eszközöket is sikerült beszereznünk a pályázat keretében. 3 db laptoppal és 11 db tablettel bővült a fizikaszertár.

 

A csillagásztáborról készült egy remek rövidfilm is, amit alább megtekinthetsz. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük