+36 1 486 3660 | info@vmgsuli.hu | OM: 035234
1085 Budapest, Horánszky u. 11.
Madárbarát VMG

Seres Zoltán

16 december 2021

Nincs hozzászólás

Home Természettudomány

Madárbarát VMG

2021. december 15-én került megrendezésre a VMG-ben a Madárhangok eseménysorozat első állomása. Az esemény fókuszában iskolánk madárbarát intézménnyé történő átalakítása állt. A rövid megnyitót követően a szervező tanárok (Bak Mónika, File Ágnes és Seres Zoltán) bemutatták a programsorozat legfontosabb részleteit, majd kitértek az MME által indított „Madárbarát kert” program ismertetésére s ezzel együtt röviden prezentálták a madárodúk típusait, a téli madáretetés mikéntjét, sőt egy izgalmas kvíz kitöltésére is sor került. Az esemény zárásaként a résztvevők kihelyezték és felavatták az iskola új szerzeményeit: egy nagy madáretetőt az udvaron, három ablaketetőt három különböző helyen (a nagytanáriban, a könyvtárban és az első emeleti folyosón), egy madáretetőt az udvaron, egy madárodút a titkárságon, és egy másik madárodút a biológiaterem ablakában. A lelkes résztvevők az iskola előtti fákra is akasztottak néhány cinkegolyót. Bőven jutott eleség a madarakon kívül az érdeklődő diákoknak és tanároknak is.

Reményeink szerint február végén iskolánk megkapja a Magyar Madártani Egyesülettől a táblácskát, ami elismeri, hogy iskolánk a VIII. kerület szívében is mindent megtesz a boldog madarakért. A tábla „ünnepélyes” felavatása lesz programsorozatunk egyik következő állomása.

Reméljük, hogy a madáretetés az iskola valamennyi diákja számára szórakozást és tanulási lehetőséget nyújt majd. Kérünk mindenkit, hogy ha látja, hogy fogytán van az eleség egy-egy etetőben, jelezze a Természettudományi tanáriban, hogy feltölthessük azt!

A decemberi esemény képekben

2022. március 29-én ünnepélyes keretek között kihelyeztük a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől kapott elismerő táblát, amely szerint a VMG „Madárbarát iskola”. A tábla alá elhelyeztünk egy QR-kódot tartalmazó képet is, amit beszkennelve madárhangokat hallgathatunk – online.

A márciusi esemény képekben

A programok a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósultak meg.

      „A fán ülő madár sohasem fél attól, hogy letörik az ág,

      mert ő nem az ágban bízik hanem a saját szárnyaiban!”