+36 1 486 3660 | info@vmgsuli.hu | OM: 035234
1085 Budapest, Horánszky u. 11.
Termtudos szakkör

Seres Zoltán

02 december 2022

Nincs hozzászólás

Home Természettudomány

Termtudos szakkör

Iskolánk fontosnak tartja, hogy azok a tanulók, akik hozzánk szeretnének felvételizni, a lehető legnagyobb mértékben megismerjék a VMG-t. Éppen ezért szerveztünk idén a nyolcadikos diákok számára egy négy alkalomból álló szakkört, amelyen keresztül betekintést nyerhettek abba, hogyan is zajlanak nálunk a természettudományos tanórák. 

 

2022. november 16-án Kiss Klára tanárnővel biológiai, november 23-án Seres Zoltán tanár úrral földrajzi, november 30-án pedig Racskó Zsófia és Tamás Klára tanárnőkkel kémiai ismeretekkel gazdagodhattak a hozzánk látogató diákok. Az utolsó – negyedik – alkalomra december 7-én került sor, amelyen a fizika világában merülhettek el a tanulók File Ágnes és Nagy Ágnes tanárnők segítségével.

A foglalkozások során körüljártuk az iskola természettudományos helyszíneit, megismerkedtünk a VMG madárbarát eszközeivel, megtekintettük a magaságyásokat, és természetesen rengeteget kísérleteztünk. Ez utóbbiról mutatunk meg most néhány képet: Kísérletek hétköznapi anyagokkal, nem hétköznapian. Köszönjük a lelkes 11. évfolyamos kémia faktosoknak, hogy segítettek a szakkör lebonyolításában és biztosították a jó hangulatot!

 

Jövőre is nagy szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat!