+36 1 486 3660 | info@vmgsuli.hu | OM: 035234
1085 Budapest, Horánszky u. 11.
Projektbemutató - 10.b

Seres Zoltán

26 szeptember 2020

Nincs hozzászólás

Home Természettudomány

Projektbemutató

Iskolánk 10.b osztályos tanulói 2020. szeptember 23-án bemutatták azokat az alkotásokat, amelyeket a tavalyi év során a földrajzórákon készítettek.

 

A 45 perces bemutatót komoly előkészületek előzték meg. A 10.b-sek a tavalyi év során – akkor még 9.b-sként – projektmunkákon, csoportmunkákon, valamint páros- és egyéni munkákon keresztül mutathatták be a földrajz tantárgy sokszínűségét. A tanulók kartográfusok, meteorológusok, újságírók, vagy éppen profi filmesek bőrébe bújva készítették el – a legtöbb esetben – környezettudatos szemléleten alapuló produktumaikat. Az előző tanév fáradhatatlan munkájának megkoronázása volt ez a nap, ahol nemcsak egymásnak, hanem a 9.b osztály tanulóinak s a VMG valamennyi tanárának is megmutathatták térképeiket, videóikat, időjárás-előrejelzéseiket, plakátjaikat, újságjaikat. Alkotásból nem volt hiány.

Az esemény számokban

32 térkép • 32 időjárás-előrejelzés • 16 plakát • 7 videó • 3 újság

Projektnap diákszemmel - Mikulai Liza írása

Egy szerdai napon az osztály megmutathatta a kilencedikeseknek, hogy tavaly miket alkottunk a földrajzórákon. Mindenki feszülten várta a napot: mégis mit fognak szólni a másik osztály tagjai, illetve a természettudományos tanáraink. Mindent szépen előkészítettünk, a térképeket, időjáráselőrejelzéseket és jég munkája projektjeinket elhelyeztük a teremben körbe paravánokra, hogy mindenki megszemlélhesse őket. Természetesen a nagy munkával elkészített újságok is helyet kaptak. 

Az egész „előadást” a kisfilmjeink levetítésével kezdtük, amik különböző környezettudatos és környezetvédelemmel kapcsolatos problémákat dolgoznak fel. Három kisfilmet mutattunk be, a filmek különlegessége az, hogy minden csoport teljesen más szemszögből fogta meg a film készítési formáját. Ezek után mindenki szabad utat kapott, hogy felfedezhesse a különböző munkákat. A teremben helyet kapott még egy kis környezetbarát svédasztal is. Minden kis paravánnál egy-két diák állt, hogy az esetlegesen felmerülő kérdéseket megválaszolhassuk.  

A legtöbbet feltett kérdés az volt, hogy nem vesz-e el sok szabadidőt az alkotások elkészítése, illetve nem túl sok munka-e. 

Természetesen sok idő és sok munka ezeket megcsinálni, de a csapatot még jobban összehozza és a tananyagot is jobban megtanítja, mint ha a teremben ülnél 8. órában. Ha esetleg valamit nem ért meg az ember az órán, ezek a feladatok segítenek, mivel az ember gyorsabban tanul, ha ő csinál meg bizonyos feladatokat és látja, hogyan is áll össze például egy időjárás-előrejelzés. 

Összeségében jól sikerült a nap és úgy éreztük jól be tudtuk mutatni a projekteket és a vele járó munkát. Úgy láttuk, hogy a 9.b-nek is tetszett ez a rövid kis bemutató és sokat tanultak az idei feladataikról.  

Ui.: A földrajz minden. 

Galéria

Videó az eseményről

A képeket és a videót Major Gergő és Kistóka Blanka készítették (10.a). Nagyon szépen köszönjük!