+36 1 486 3660 | info@vmgsuli.hu | OM: 035234
1085 Budapest, Horánszky u. 11.
Telepyné Knuth Barbara

Dráma

Home Teachers

Telepyné Knuth Barbara

drámai és színházi ismeretek tanár - magyar nyelv és irodalom tanár - kreatív színházi gyakorlat tanár 

2011 óta a VMG-ben

a 12.d osztályfőnöke

 

Az ELTE-BTK magyar-esztétika-drámapedagógia szakjain végeztem 2006 környékén, minekután a volt drámaelmélet tanáromnak köszönhetően egyből elkezdhettem dolgozni a Keleti István AMI-ban, mint igazgatóhelyettes és különböző csoportok drámatanára. A felnőtt színjátszáson kívül ez a terület mindig megmozgatta teljes lényemet, kreativitásomat, így nagyon örültem a lehetőségnek, hogy a Vörösmartyba csöppentem 2008-ban mint assziszens, majd 2011-től mint tanár.

Drámaelmétet és magyart tanítok javarészt, de a kreatív színjáték is repertoáron van. A drámás diákok színházi életét koordinálom és sikerrel segítem őket különböző tanulmányi versenyekben, hogy tehetségüket minél több területen megmutathassák.
2020-tól újabb kalandra vállalkozva drámás ofőként is dolgozhatok azért, hogy diákjaink minél inkább otthon érezhessék magukat az iskolában, megtalálják saját útjukat és a közösség alkotó részeivé váljanak.
-
"Én itt holtomig elélnék, Tituszné, látványbirtokos szeretnék lenni. Csak vízből dolgoznék és levegőből, hajnalban úsznék, éjjel nézném a csillagokat. Néha vihar volna, néha tél, néha nagyon akarnék vonatozni, néha elfelejteném, hol is vagyok, s úgy bámulnám a Badacsonyt, mint a teremtés legnagyobb lacipecsenyéjét. Nem is laknék, hanem élnék itt..."
                         (Parti Nagy Lajos)