+36 1 486 3660 | info@vmgsuli.hu | OM: 035234
1085 Budapest, Horánszky u. 11.
Oktoberfest és Szüreti mutság

Seres Zoltán

10 október 2024

Nincs hozzászólás

Home Tagozatok

Oktoberfest és III. VMG Szüreti mulatság

Szőlő, szüret, prés, must. Csak a szokásos szeptember végi dolgok a VMG udvarán a Szüreti mulatság keretein belül. Ám idén egy új eseményt is megrendeztünk hagyományteremtő céllal: az Oktoberfest-et. Szeptember 27-én jókedvvel búcsúztunk tehát az indiánnyártól, két eseménnyel köszöntöttük az őszt az iskolaudvaron. 

 

Az idegennyelvi munkaközösség némettanárainak szervezésében, a szép időnek köszönhetően az iskola udvarán került megrendezésre az Oktoberfest, amelynek keretében stílusosan német zenére ropták a  “hagyományőrző” táncot lelkes diákjaink Drégeli Krisztina tanárnő vezetésével. Repohárban almafröccs és snack mellett lehetett a sör kvíz kérdéseire válaszolni és közös fotózáson részt venni.

szőlő

must

almafröccs

perec

zene

Délután, a III. Szüreti mulatság keretein belül egy rövid, “ünnepi” megnyitó után megtekintettük a magaságyásokat, majd izgalmas vetélkedőkben vehettek részt a tanulók. Például célbadobásban, szópárosítóban, földrajzi kvízben vagy dalszerzésben is összemérhették a tudásukat a 3-4 fős csoportok. A délután egyik legizgalmasabb része volt az iskola miniprésével történő mustkészítés, amely során a rengeteg friss szőlőből töméntelen mennyiségű mustot készítettek az erős kezek. Egyik diákunk még kedvenc háziállatát is elhozta a mulatságra, így nagyon sokan megismerkedhettek Másával, a házi tyúkkal is.

 

Az események alatt folyamatosan szólt a zene: délelőtt német slágereket, délután pedig magyar népdalokat, illetve szüreti dalokat hallgattunk. A nap során ízletes szendvicseket, idénygyümölcsöket, édességeket, sőt, perecet is fogyasztottunk.

Ám a szöveg helyett beszéljenek az események során készült képek.

Kedvenc csemegém

A szőlő az én kedvenc csemegém

Mazsolát belőle készítenék

Puttonyomba mind bepakolom

És drága csőszömmel elmajszolgatom

Vincellér messziről irigykedik

A csősz meg én bordézsma közepén

Puttonyomba mind bepakolom

És drága csőszömmel elmajszolgatom

Galéria - Oktoberfest

A vetélkedő eredményei

HAMAROSAN…

Galéria - Szüreti mulatság

Köszönjük mindenkinek, hogy eljött! Jövőre találkozunk ugyanitt, ugyanekkor!